Meniu
Storceag de sturion

Storceag de sturion

Storceagul (scris și storceac) este considerat pe bună dreptate regina ciorbelor pescărești din Delta Dunării. E o ciorbă limpede, cu legume tăiate egal, bucăți generoase de sturion (nisetru, păstrugă, morun de acvacultură), acrire echilibrată și un finisaj care poate fi cu smântână și lămâie, cu borș sau complet clar. Mai jos găsești un ghid complet […]

Salata Șubă

Salata Șubă („pește sub haină de iarnă”) este unul dintre cele mai cunoscute aperitive rusești, adoptat și în Dobrogea datorită peștelui afumat ușor de găsit pe litoral și în Deltă. Este o salată stratificată cu pește afumat sau sărat (desărat corect), legume fierte (cartofi, morcovi, sfeclă), ceapă, ouă fierte și maioneză, montată în straturi fine […]

Scrumbie marinata

Scrumbie marinata

Scrumbia marinată este una dintre cele mai iubite gustări pescărești din Delta Dunării. Carnea onctuoasă a scrumbiei de Dunăre, echilibrată de o soluție de marinată bine dozată (oțet, apă, sare, mirodenii) și rotunjită, la nevoie, cu puțin ulei, oferă un gust curat, intens și memorabil. În rândurile de mai jos găsești un ghid complet: cum […]

Calcan prajit

Calcan prajit

Calcanul prăjit este, pentru mulți iubitori ai Deltei și ai Mării Negre, gustul vacanței: carne albă, fermă, aproape fără miros de „pește”, crustă aurie care foșnește ușor, lămâie stoarsă pe deasupra și – opțional – un mujdei discreționat, lângă o mămăligă caldă. În rândurile de mai jos ai un ghid complet: cum alegi calcanul proaspăt, […]